Prima pagină » BASF investește în creșterea capacității de producție pentru Neopor, la locația Ludwigshafen

BASF investește în creșterea capacității de producție pentru Neopor, la locația Ludwigshafen

BASF investește în creșterea capacității de producție pentru Neopor, la locația Ludwigshafen

BASF investește în creșterea capacității de producție pentru Neopor ® la locația Ludwigshafen, pentru suplimentarea capacităţii de producţie cu 50.000 de tone metrice pe an, pe fondul creșterii cererii de produse pentru renovarea eficientă energetic a clădirilor.

Compania se concentrează pe materiale de izolare EPS cu profile optimizate de durabilitate, precum Neopor ® BMB și Neopor ® Mcycled TM

BASF întărește lanțul valoric al stirenului la locația sa din Ludwigshafen prin suplimentarea capacității de producție a Neopor ® cu 50.000 de tone metrice pe an. Această expansiune are ca scop satisfacerea cererii în creștere a pieței pentru materialul de izolare de culoare gri. Punerea în funcțiune a noilor unități de producție este programată pentru începutul anului 2027.

Neopor ® este un polistiren expandabil (EPS) care conține grafit, dezvoltat de BASF, utilizat în principal ca materie primă pentru producerea de materiale izolatoare eficiente din punct de vedere energetic pentru anveloparea clădirilor.

Grafitul conținut conferă materialului culoarea gri și sporește performanța de izolare a plăcilor cu până la 30% față de polistirenul expandabil alb. Materialele de izolare realizate din Neopor ® au stabilit noi standarde atât pentru ​​construcțiile noi, cât și pentru cele renovate.

„În cadrul metodei de evaluare a durabilității BASF, TripleS (Sustainable Solution Steering), pe care o folosim pentru a ne evalua toate produsele, Neopor ® este clasificat drept Pioneer în cea mai înaltă categorie și face parte din  BASF  Sustainable-Future Solutions de la BASF”, spune Dr. Stephan Kothrade, Membru al Consiliului Director Executiv și Chief Technology Officer, BASF SE. Ambiția noastră este să fim compania chimică preferată care permite transformarea ecologică a clienților noștri. Neopor ® este un exemplu excelent al modului în care putem realiza acest lucru.”

Cerere în creștere preconizată pentru materiale de izolare BASF anticipează o creștere semnificativă a cererii de materiale pentru renovarea clădirilor eficient din punct de vedere energetic, în următorii ani. Uniunea Europeană își propune ca sectorul european al construcțiilor să devină neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, implementarea Directivei Europene privind Performanța Energetică a Clădirilor (EPBD) în toate statele membre UE impune cerințe stricte pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor.

,,O anvelopă bine izolată a clădirii este esențială pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și atingerea obiectivelor climatice. Este, de asemenea, o condiție prealabilă pentru utilizarea rațională a tehnologiei moderne de încălzire. Materialele noastre de izolație EPS joacă un rol semnificativ în acest sen”, dr. Klaus Ries, Head of Business Management Styrenics Europe la BASF.

„De-a lungul duratei de viață de zeci de ani, acestea reduc semnificativ emisiile de CO 2 și consumul de energie pentru încălzirea și răcirea clădirii. Acest lucru este benefic nu numai pentru climă, ci, de asemenea, economisește costurile cu energia. Polistirenul expandabil cu grafit Neopor ® oferă proprietăți excelente de izolare, este ușor de procesat, rentabil și reciclabil. Neopor ® este unul dintre cele mai eficiente și ecologice materiale de izolare.”

Neopor ® BMB și Neopor ® Mcycled TM cu profiluri de durabilitate optimizate Materialele de izolare realizate din Neopor ® au deja o contribuție semnificativă la construcția durabilă în forma lor clasică. Cu Neopor ® BMB și Neopor ® Mcycled TM, BASF oferă produse cu profiluri de durabilitate suplimentar optimizate. Neopor ® BMB are o amprentă de CO 2 semnificativ redusă în comparație cu Neopor ® clasic. În producția sa, la începutul lanțului valoric, materiile prime fosile  sunt înlocuite cu o cantitate corespunzătoare de materii prime regenerabile.

Alocarea ponderii materiilor prime regenerabile către produs este realizată în conformitate cu abordarea echilibrului biomasei certificată independent de REDcert 2 . În producția de Neopor ® F 5 Mcycled TM , deșeurile EPS reciclate mecanic sunt parțial utilizate ca materie primă, închizând astfel bucla de reciclare pentru EPS. Atât materialul reciclat folosit, cât și materia primă izolatoare sunt certificate REDcert 2 .

Utilizarea Neopor ® BMB și Neopor ® Mcycled TM nu numai că reduce emisiile de CO 2 generate în timpul utilizării clădirii, ci și amprenta de CO 2 a clădirii în sine. În același timp, beneficiază de aceeași calitate înaltă a produsului și de proprietățile de izolare optimizate, întocmai ca Neopor ® clasic.

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 112.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: Produse chimice, Materiale, Soluții industriale, Tehnologii de suprafață, Nutriție și îngrijire și Soluții agricole. BASF a generat vânzări de 68,9 miliarde de euro în 2023.

Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA.

Alte articole importante
Moneda națională s-a depreciat semnificativ față de USD, la cursul oficial
Bănci-Asigurări-IFN
Moneda națională s-a depreciat semnificativ față de USD, la cursul oficial
Banca Naţională a României (BNR) a publicitat cursul valutar pentru marţi, 25 martie 2025, iar cifrele afişate arată că leul a pierdut teren important în raport cu dolarul american. Concret, leul românesc a pierdut mai mult de un ban în raport cu dolarul american, astfel că un USD a ajuns să fie cotat la 4,5966 lei, […]
Dacia cucerește Europa: noul model vine cu multe dotări la un preț foarte atractiv
Companii
Dacia cucerește Europa: noul model vine cu multe dotări la un preț foarte atractiv
A apărut Dacia Logan modelul 2025: Dacia a lansat un nou model care promite să facă furori pe piața auto europeană. Dacia Logan Essential ECO-G 100 MT5 vine cu un preț extrem de atractiv: doar 10.990 de euro. Pentru această sumă, clienții beneficiază de un pachet generos de dotări standard, incluzând motor turbo, aer condiționat și pilot automat. […]
Nou șoc în economia Austriei. Cunoscut producător de ferestre și uși intră în insolvență
Economie mondială
Nou șoc în economia Austriei. Cunoscut producător de ferestre și uși intră în insolvență
Un nou șoc în economia Austriei: un cunoscut producător de ferestre și uși intră în insolvență după mai mult de 100 de ani de activitate. Valul de insolvențe din Austria Superioară continuă să lovească puternic, de data aceasta afectând un nume de tradiție. Luni, compania Sageder Fenster- und Türenwerk GmbH din Natternbach, un business de familie înființat […]
Interdicție de powerbank pentru avioane: regulile privind bagajele se modifică de la 1 aprilie 2025
Economie mondială
Interdicție de powerbank pentru avioane: regulile privind bagajele se modifică de la 1 aprilie 2025
Restricții privind bateriile externe în avioane: Începând cu 1 aprilie 2025, vor intra în vigoare noi reguli privind transportul bateriilor externe (powerbank) la bordul aeronavelor. Măsurile se vor înăspri semnificativ. Măsura vine ca răspuns la incidente recente, inclusiv un incendiu izbucnit la bordul unui avion, cauzat de explozia unei baterii portabile. În contextul unor riscuri […]
Horváth: Rolul departamentelor de IT va crește în generarea de valoare pentru business, în următorii trei ani
Analize-previziuni
Horváth: Rolul departamentelor de IT va crește în generarea de valoare pentru business, în următorii trei ani
Rolul departamentelor de IT va crește în generarea de valoare pentru business, în următorii trei ani, arată o analiză, publicată marți de compania de consultanță Horváth. În 2027, 57% dintre echipele de IT vor avea mai multe responsabilități în gestionarea proceselor de afaceri, în timp ce rolul lor în furnizarea și administrarea sistemelor informatice va […]
STUDIU Deloitte: Forţa de muncă şi costurile de construire preocupă cel mai mult dezvoltatorii imobiliari
Analize-previziuni
STUDIU Deloitte: Forţa de muncă şi costurile de construire preocupă cel mai mult dezvoltatorii imobiliari
Forţa de muncă şi costurile de construire preocupă cel mai mult dezvoltatorii imobiliari din Europa Centrală, inclusiv România. Aproape 60% dintre participanţi se aşteaptă la o creştere a valorii tranzacţiilor imobiliare în acest an. Disponibilitatea şi costul forţei de muncă reprezintă cea mai mare preocupare a dezvoltatorilor imobiliari din Europa Centrală în 2025 (26%), depăşind […]