Prima pagină » Companiile investesc masiv în marketing online în 2025. Bugetele de promovare în social media vor ajunge la 12%

Companiile investesc masiv în marketing online în 2025. Bugetele de promovare în social media vor ajunge la 12%

Companiile investesc masiv în marketing online în 2025. Bugetele de promovare în social media vor ajunge la 12%

Bugetele medii alocate de companii pentru campaniile de marketing digital vor ajunge la 8% în 2025, iar cele pentru social media vor creşte la 12%, conform „CMO Survey” realizat de Deloitte.

Evoluţia demonstrează că mediul de business acordă o atenţie tot mai mare promovării online, dar, pentru a obţine rezultatele aşteptate, este nevoie de o strategie corentă, pe mai multe canale, şi de optimizarea constantă a campaniilor, avertizează agenţia de marketing online Todays.

„Promovarea online a devenit o necesitate clară pentru orice tip de companie, mare sau mică, indiferent de domeniul de activitate. Tot mai multe firme alocă sume consistente, dar, fără o strategie coerentă, bugetul poate fi irosit pe campanii care nu aduc rezultate semnificative.

Pentru a o stabili este nevoie de parcurgerea mai multor etape, care incud de la analiza pieţei, a competiţiei şi stabilirea obiectivelor, la definirea canalelor şi tacticilor şi determinarea indicatorilor de performanţă ce trebuie urmăriţi. Abia apoi se poate trece la crearea bugetului şi punerea în aplicare a strategiei, însă aceasta trebuie ajustată şi optimizată constant pe baza rezultatelor monitorizării rezultatelor obţinute”, explică Marius Lăzărescu, fondator şi director strategic de publicitate online Todays.

Specialistul recomandă alocarea a 5-10% din cifra de afaceri pentru bugetul de maketing digital în cazul companiilor cu vechime în piaţă şi care au deja la activ campanii de promovare online. Pentru cele aflate la început, în faze de creştere rapidă sau care îşi doresc o extindere agresivă, alocarea poate ajunge la 10-15%. În cazul lansărilor de noi produse şi servicii sau pentru campaniile majore, bugetul poate fi chiar mai mare.

„Pentru că în curând vine Ziua Îndrăgostiţilor, multe branduri îşi măresc subit bugetele de promovare, în încercarea de a obţine rezultate rapide într-un timp foarte scurt. În această perioadă, competiţia pentru vizibilitate creşte semnificativ, iar costurile reclamelor se majorează.

Mulţi advertiseri investesc masiv în campanii de impact, dar nu iau întotdeauna în considerare faptul că succesul nu depinde doar de buget, ci şi de strategia din spate. În marketing, la fel ca în dragoste, investiţia pe termen lung aduce cele mai bune rezultate”, subliniază directorul strategic de publicitate online Todays.

În funcţie de obiectivele stabilite, gama de campanii recomandate de agenţie este variată şi include de la cele de brand awareness şi performance, la remarketing sau campanii de conţinut.

Un alt element important îl reprezintă alegerea platformelor social media, care trebuie făcută pe baza analizei demografice a publicului ţintă care se doreşte a fi adresat.

„Trebuie testate mai multe platforme, cu bugete iniţiale mici, pentru a vedea care livrează cele mai bune rezultate. Cele care oferă cea mai bună rată de conversie şi cel mai bun randament al investiţiei reprezintă alegerea optimă.

Performanţele pot fi analizate cu ajutorul Google Analytics şi al altor unelte specializate de monitorizare a indicatorilor din Google Ads, Meta Ads etc. De asemenea, trebuie luate în calcul schimbările constante ale algoritmilor, care pot influenţa semnificativ vizibilitatea anunţurilor plătite. Un canal care funcţiona bine în 2023 poate să nu mai fie la fel de eficient în 2025, aşa că optimizarea continuă este esenţială. Noi punem la dispoziţia clienţilor dashboard-uri personalizate, care centralizează datele, astfel încât să furnizeze o imagine completă şi clară asupra performanţelor campaniei”, precizează Marius Lăzărescu

În funcţie de rezultatele obţinute, Todays oferă posibilitatea optimizării lor prin crearea de soluţii dedicate pe nevoile şi cerinţele specifice ale clienţilor şi prin dezvoltarea unui mix de promovare adaptat obiectivelor. Procesul este optimizat continuu, prin compararea rezultatelor generate de diferite variante de campanii, pentru a vedea ce funcţionează mai bine.

Apelarea la serviciile agenţiilor specializate în marketing online oferă companiilor acces la echipe de profesionişti dedicate, cu experienţă şi competenţe certificate şi, mai ales, cu rezultate validate în piaţă. Externalizarea serviciilor de promovare asigură economii consistente, prin eliminarea necesităţii dezvoltării competenţelor interne în digital marketing şi a achiziţiei de unelte specializate. În plus, oferă posibilitatea ajustării rapide a tehnicilor şi tacticilor, pe baza rapoartelor detaliate furnizate.

 

Alte articole importante
Moneda națională s-a depreciat semnificativ față de USD, la cursul oficial
Bănci-Asigurări-IFN
Moneda națională s-a depreciat semnificativ față de USD, la cursul oficial
Banca Naţională a României (BNR) a publicitat cursul valutar pentru marţi, 25 martie 2025, iar cifrele afişate arată că leul a pierdut teren important în raport cu dolarul american. Concret, leul românesc a pierdut mai mult de un ban în raport cu dolarul american, astfel că un USD a ajuns să fie cotat la 4,5966 lei, […]
Dacia cucerește Europa: noul model vine cu multe dotări la un preț foarte atractiv
Companii
Dacia cucerește Europa: noul model vine cu multe dotări la un preț foarte atractiv
A apărut Dacia Logan modelul 2025: Dacia a lansat un nou model care promite să facă furori pe piața auto europeană. Dacia Logan Essential ECO-G 100 MT5 vine cu un preț extrem de atractiv: doar 10.990 de euro. Pentru această sumă, clienții beneficiază de un pachet generos de dotări standard, incluzând motor turbo, aer condiționat și pilot automat. […]
Nou șoc în economia Austriei. Cunoscut producător de ferestre și uși intră în insolvență
Economie mondială
Nou șoc în economia Austriei. Cunoscut producător de ferestre și uși intră în insolvență
Un nou șoc în economia Austriei: un cunoscut producător de ferestre și uși intră în insolvență după mai mult de 100 de ani de activitate. Valul de insolvențe din Austria Superioară continuă să lovească puternic, de data aceasta afectând un nume de tradiție. Luni, compania Sageder Fenster- und Türenwerk GmbH din Natternbach, un business de familie înființat […]
Interdicție de powerbank pentru avioane: regulile privind bagajele se modifică de la 1 aprilie 2025
Economie mondială
Interdicție de powerbank pentru avioane: regulile privind bagajele se modifică de la 1 aprilie 2025
Restricții privind bateriile externe în avioane: Începând cu 1 aprilie 2025, vor intra în vigoare noi reguli privind transportul bateriilor externe (powerbank) la bordul aeronavelor. Măsurile se vor înăspri semnificativ. Măsura vine ca răspuns la incidente recente, inclusiv un incendiu izbucnit la bordul unui avion, cauzat de explozia unei baterii portabile. În contextul unor riscuri […]
Google confirmă upgrade-ul la Gmail. Peste trei miliarde de utilizatori trebuie să decidă conformarea la noile reguli
Companii
Google confirmă upgrade-ul la Gmail. Peste trei miliarde de utilizatori trebuie să decidă conformarea la noile reguli
Există o nouă bătălie care are loc pe computerele și telefoanele dvs. care va modela modul în care utilizați tehnologia în anii următori. Google conduce acuzația, iar Gmail se va schimba probabil mai mult decât orice altă platformă. Asta înseamnă decizii serioase pentru cei trei miliarde de utilizatori, cărora li se recomandă să se gândească înainte de […]
Bursa de la București, evoluție pozitivă, în tranzacțiile de luni
Piață de Capital - Fonduri
Bursa de la București, evoluție pozitivă, în tranzacțiile de luni
Bursa de Valori București (BVB) a evoluat pozitiv, luni, pe tot parcursul zilei. Ringul a deschis tranzacțiile cu creșteri pe majoritatea indicilor, iar rulajul se cifra la 45.622.261,04 lei (9.166.618,65 euro), cu 30 de minute înainte de închiderea pieței. Indicele principal BET, care arată evoluția celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de […]