ING Bank a accelerat finanţarea sustenabilă în 2024, investind peste 1,5 miliarde de euro pentru companii şi aproape 400 milioane euro pentru persoane fizice, dublu faţă 2023.
ING Bank a mobilizat peste 1,5 miliarde de euro în tranzacţii sustenabile pentru companii în 2024, iar finanţările cu componente sustenabile pentru persoane fizice au ajuns la 382 milioane de euro, nivel dublu faţă de anul anterior, a anunțat banca, joi, într-un comunicat.
În paralel, instituţia bancară a susţinut cu 7,2 milioane de euro proiecte de mediu, educaţie, sănătate financiară, dar şi alte iniţiative de investiţii în comunitate.
„Sustenabilitatea rămâne o prioritate pentru ING Bank, dar şi pentru clienţii şi partenerii noştri, care au continuat şi în 2024 să dezvolte proiecte pentru mediu şi societate într-un ritm accelerat”, arată Marius Gavrea, Manager de Sustenabilitate la ING Bank România.
Potrivit acestuia, anul trecut ING Bank a reciclat 420.000 de carduri în România, ceea ce a rezultat în 2.500 kg de plastic folosit ulterior pentru producţia de ţevi de diverse dimensiuni. Proiectul face parte dintr-o iniţiativă mai amplă lansată în 2022, prin care s-a început tranziţia către folosirea cardurilor din plastic reciclat.
Dintre proiectele realizate de ING care pot fi incadrate în zona de sustenabilitate fac parte seminariile susţinute pentru antreprenori şi întâlnirile bilaterale cu experţii de sector din aria companiilor foarte mari legate de planurile de tranziţie ale acestora.
Platforma de Mediu pentru Bucureşti a rămas un proiect strategic pentru ING Bank şi în 2024, la trei ani de la înfiinţarea ei alături de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Din 2021 până în 2024, Platforma a finanţat cu aproape 11 milioane de lei (peste 2,1 milioane de euro) un număr de 36 de proiecte de impact în Bucureşti şi a atras alte 8 companii care au adoptat runde de finanţare.
Anul trecut, a fost iniţiat şi parteneriatul strategic pe 5 ani cu Parcul Natural Văcăreşti, care îşi propune să creeze 5 arii naturale urbane ce primesc un statut de protecţie.
Pajiştea Petricani, un teren de 8 hectare din sectorul 2 al Capitalei, a devenit astfel prima arie naturală protejată de interes local din proiect şi a fost deschisă publicului.